Съобщението за трансфера на Мбапе измести това на Меси и вече е третият най-харесван туит от този тип

Вчерашното официално съобщение на Реал Мадрид за трансфера на Килиан Мбапе буквално "счупи" социалните мрежи.

Официално: Реал Мадрид обяви трансфера на Килиан Мбапе

В платформата Х, по-известна все още като Twitter, туитът за преминаването на френската суперзвезда в Кралския клуб вече има цели 886 000 харесвания, които непрекъснато се увеличават. По този начин това съобщение вече е топ 3 по харесвания в Х за трансфери на футболисти, като измести това за преминаването на Лионел Меси от Барселона в Пари Сен Жермен през 2021 г., което има 808 000 харесвания.

Любопитното е, че първите две най-харесвани подобни съобщения в Х за трансфери на футболисти, също са с играчи, свързани с Реал Мадрид. На второ място в тази класация е туитът за преминаването на младия турски суперталант Арда Гюлер в "лос бланкос" миналата година, събрал близо 933 000 харесвания. Безспорен лидер в тази класация си остава легендата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, като съобщението за повторното му завръщане в Манчестър Юнайтед през 2021 г. събра рекордните 1.9 млн. харесвания в Twitter.

Семейството на Реал към Мбапе: Добре дошъл, с теб започваме пътя към Шестнадесетата

Вчерашният туит за трансфера на Мбапе има и още внушителни цифри, като дотук е видян 103 млн. пъти и има 340 000 репоствания, като тези бройки също непрекъснато растат.

Невероятни са числата и в социалните мрежи, свързани със капитана на Франция и последователите му. Бройката на хората, които следват Мбапе в Instagram, буквално експлоадира, като за едно денонощие се е увеличила с над 2.8 милиона души и вече наброяват 117 милиона, съобщава RMC Sport.

Уточнява се още, че футболистът печели средно по 32 000 нови последователи всеки ден в тази социална мрежа. Последователите му в Х пък са се увеличили с над 300 000 след съобщението за трансфера на Мбапе в Реал Мадрид.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти