Анри за Мбапе: Не съм получавал толкова откази, откакто бях в университета

Селекционерът на олимпийския състав на Франция Тиери Анри използва чувството си за хумор, за да отговори на въпрос относно невъзможността да разчита на звезди като Килиан Мбапе и Антоан Гризман във футболния турнир на Париж 2024.

Дойде първата голяма новина за деня, която е свързана с Мбапе

“Последния път, когато получих толкова много откази, бях в университета, така че не ми беше лесно. Дори нямаше преговори. Хората, с които говорих, бяха много директни. Отиваш, питаш, казват ти “не” и си тръгваш”, обясни Анри лаконично, но шеговито.

Надеждите на легендарния нападател, че ще може да разчита на Мбапе, бяха попарени от категоричното решение на Флорентино Перес да не допуска свои играчи да участват едновременно и на Евро 2024, и на Олимпиадата. Въпреки това медиите във Франция акцентираха, че все още има вероятност голмайсторът да влезе в списъка на селекционера за Олимпийските игри. Причината е, че обявеният днес състав е само предварителен и затова Анри е оставил свободна една от квотите си за играчи над 23-годишна възраст. Именно по този начин Мбапе може в крайна сметка да влезе в състава на Франция за мачовете в края на юли и началото на август.

“Не знаем какво може да се случи до 3 юли. Списъкът е доста реален, но все още е отворен за всички. Вратата не е затворена за никого. Може да се промени… и ще се промени. Тъкмо получихме два отказа от играчи над 23 години. Да, ще бъдат трима футболистите над тази възраст, но все още не мога да ви кажа последното име. В подобна ситуация трябва да отиваш при клубовете, за да ги питаш дали могат да си освободят играчите, защото те имат правото да ти откажат, при положение че това не са официални дати на ФИФА”, добави Анри.

Още от Футбол свят

Виж всички