ЦСКА - София и ЦСКА 1948 определят последния български участник в Европа

Днес отборите на ЦСКА – София и ЦСКА 1948 ще излъчат последния български участник в европейските клубни турнири. Срещата между двата тима на националния стадион „Васил Левски“ започва в 20:00ч. и е очаквана с огромен интерес.

В редовния сезон двата тима завършиха респективно на трето и седмо място. До бараж за европейските клубни турнири в ЦСКА – София се стигна след спечелената Купата на България от Ботев (Пловдив). Така четвъртият остана с празни ръце, а за възпитаниците на наставника Стамен Белчев остана да изиграят последен мач, от който зависи целият сезон на тима.

От друга страна ЦСКА 1948 изигра силна есен и не толкова задоволителна пролет. Отборът завърши на седмата позиция, но не крие амбициите си за европейско участие.

Като домакин от ЦСКА - София взеха решение да пуснат билети на символичната цена от 1 лев за предстоящия бараж с ЦСКА 1948.

Статистиката е безмилостна – нито веднъж до момента отбор от долната част на таблицата не е побеждавал съперника си от групата на лидерите.

За първи път у нас бараж се играе през 2017 година. Тогава в него се срещнаха Левски и Верея Стара Загора. Треньор на гостите бе Александър Томаш и тимът бе на крачка от голяма сензация. Левски водеше до 93-та минута с гол на Божидар Краев. Тогава обаче Иван Бандаловски вкара мача в продължения. Стигна се до дузпи, като след първите 3 изпълнения Верея водеше с 3:1 и имаше нужда да вкара само една от оставащите две дузпи, за да играе в Европа. Тогава обаче португалецът Педро Еуженио удари греда за гостите, а бразилецът Елиаш би в аут и „сините“ се спасиха.

Вероятни състави:

ЦСКА - СОФИЯ: Евтимов, Вион, Кордоба, Петров, Санянг, Кареасо, Юга, Линдсет, Скаршем, Фаетон, Хайнц

ЦСКА 1948: Маринов, Даскалов, Иванов, Божинов, Василев, Пишчевич, Талис, Педриньо, Карагерен, Кирилов, Сердюк

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти