Давид Гофен обвини френската публика в "тотално неуважение"

Белгийският тенисист Давид Гофен обвини феновете в Париж в "тотално неуважение" и се оплака, че зрител си е изплюл дъвката върху него по време на мача му с местния талант Джовани Мпечи Перикар от първия кръг Откритото първенство на Франция. 20-годишният талант успя сериозно да затрудни бившият №7 в света, който все пак спечели с 4:6, 6:4, 6:3, 6:7(4), 6:3, но бе шумно освиркан от феновете по трибуните след края на петсетовата им битка на корт №14.

"Това наистина е прекалено. Ставаме като във футбола. Скоро ще има димки, бомби, хулигани и битки по трибуните. Започва да става смешно. Някои хора са там повече, за да създават проблеми, отколкото атмосфера. В напрегнат момент някой си изплю дъвката върху мен. Опитах се да запазя спокойствие, защото ако си бях изпуснал нервите, това можеше да ме дестабилизира", заяви Гофен.

Организаторите на турнира от Големия шлем увериха, че служителите ще гарантират, че феновете спазват правилата и уважават играчите.

"Публиката е невероятно ентусиазирана, особено на външните кортове. Въпреки това феновете трябва да покажат пълно уважение към всички тенисисти", коментираха в изявление от "Ролан Гарос".

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти