Капитанът на Милан: Жиру ще ни липсва на и извън терена

Голмайсторът на Милан Оливие Жиру, който ще премине във ФК Лос Анджелис, ще липсва "на и извън терена" на отбора, заяви капитанът на "росонерите" Давиде Калабрия.

Френският национал ще изиграе последния си мач за Милан срещу Рома в контрола в австралийския град Пърт в петък пред 50 000 зрители. 37-годишният нападател, който е голмайстор в историята на националния тим на Франция с 57 попадения, ще се присъедини към клуба от Мейджър Лийг Сокър следващия сезон и ще преустанови участието си за "петлите" след Евро 2024.

Оливие Жиру се сбогува с Милан

"Става дума за лидер на и извън терена, особено извън терена. Той ме подкрепяше изцяло. Много ще ми липсва, но съм щастлив, че ще изкараме няколко дни заедно, за да отпразнуваме напускането му", каза Калабрия на пресконференцията преди приятелската среща.

Жиру, който има голям принос за спечелването на титлата през 2019 година, не е единственият напускащ Милан след края на сезона. Треньорът Стефано Пиоли, чийто договор приключваше през 2025 година, също си тръгна след края на сезона след 4 години и половина начело на отбора. Той може да бъде заменен от португалеца Пауло Фонсека, който досега беше начело на френския Лил. Именно затова Пиоли няма да води тима срещу "вълците", като ще бъде заместен от досегашния си помощник Даниеле Бонера.

Още от Футбол свят

Виж всички