Осем италианци и нито един британец във втория кръг на “Ролан Гарос”

Италия се наслаждава на продължаващия си бум в мъжкия тенис, който беше доказан от факта, че цели осем представители на страната преодоляха първия кръг на “Ролан Гарос”.

Яник Синер, Лоренцо Музети, Матео Арналди, Флавио Коболи, Лоренцо Сонего, Джулио Дзепиери (148-ми в света), Лучано Дардери и Фабио Фонини започнаха по отличен начин кампанията си на “Ролан Гарос”.

Домакините от Франция също могат да бъдат доволни от продукцията си в началото на “Големия шлем”, защото има петима тенисисти във втори кръг. Грегоар Барер не можа да се превърне в шестия, а Адриан Манарино изпраща потресаващ сезон на клей с шест загуби в шест турнира и само да спечелени сета. Радост на френската публика обаче донесоха Гаел Монфис, Артур Риндеркнеш, Алешандре Мюлер, Корентен Муте и Ришар Гаске.

За разлика от тях обаче Великобритания изпраща разочароващ “Ролан Гарос” - нито един тенисист при мъжете и жените не постигна победа в първи кръг. Най-много внимание имаше около мача на Анди Мъри със Стан Вавринка, като шотландецът загуби по традиция на клей от швейцарския си съперник.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти