Домашен триумф за Олимпиакос или сладък реванш за Фиорентина във финала на Лигата на конференциите

Олимпиакос и Фиорентина излизат във финала на Лигата на конференциите от 22:00 часа българско време. И двата тима от много години не са печелили международен трофей, като гърците за последно са триумфирали с някогашната Балканска купа през далечната 1963 г., докато "Виола" са печелили единствено вече несъществуващата Купа на националните купи (КНК) дори по-отдавна - през 1961 г.

Олимпиакос определено ще има сериозно домакинско предимство, тъй като финалът ще се състои на стадиона на АЕК "ОПАП Арена" в гръцката столица Атина. Момчетата на Хосе Луис Мендилибар, който триумфира миналата година със Севиля в Лига Европа, се радват на добра форма, като имат само две поражения в последните си 14 мача във всички турнири.

По пътя си Олимпиакос, който дойде от турнира Лига Европа, се справи последователно с Ференцварош, Макаби (Тел Авив), Фенербахче и Астън Вила, за да стигне до последния мач.

Фиорентина пък иска да вземе реванш, след като и през миналия сезон достигна до финала в турнира, но загуби от Уест Хам с 1:2 буквално в последната минута. "Виола" има още три загубени европейски финали и със сигурност ще иска да избегне тази участ.

За да стигне до последния мач в турнира, Фиорентина се справи в елиминациите с Макаби (Хайфа), Виктория (Пилзен) и Брюж. Възпитаните на Винченцо Италиано нямат загуба в последните 13 мача от надпреварата (7 победи и 6 равенства).

ОЛИМПИАКОС - ФИОРЕНТИНАВероятни състави:ОЛИМПИАКОС (4-3-3): Цолакис; Родиней, Рецос, Д. Кармо, Ортега; Шикиньо, Ебора, Есе; Поденсе, Ел Кааби, ФортунисФИОРЕНТИНА (4-2-3-1): Терачано; Додо, Миленкович, Мартинес Куарта, Бираги; Бонавентура, Мандрагора; Гонсалес, Белтран, Куаме; БелотиСЪДИЯ: Артур Соареш Диаш (Португалия)СТАДИОН: "Опал Арена", АтинаНАЧАЛО: 22:00 часа

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти