И през новия сезон няма да има втори отбор от Париж в Лига 1

Плейофите за промоция в Лига 1 стартираха с инфарктен двубой между Роде и Париж ФК, спечелен от домакините след изпълнение на дузпи. Футболистите на Роде водеха с 2:1 до шестата минута на добавеното време, когато Куадио-Ив Дабила изравни. При дузпите първите трима изпълнители за Роде пропуснаха, но и това не помогна на Париж ФК да излезе краен победител. По този начин френската столица отново няма да има втори представител в елитната дивизия освен хегемона Пари Сен Жермен.

В полуфиналите от плейофите Роде ще има за съперника Сент Етиен. Победителят от тази двойка ще се изправи срещу завършилия на 16-то място в Лига 1 Метц за определяне на последния участник в най-високото ниво на френския футбол.

Началото беше по-добро за гостите, които откриха резултата с попадение на Нуха Дико още в 4-ата минута. Роде отговори мигновно и в 8-ата Брадли Данжер възстанови равенството от дузпа. В 33-ата минута Килиан Коредор вкара за 2:1 в полза на домакините.

Проблемите за Париж ФК продължиха с червения картон на Мамаду Мбоу в 48-ата минута. Въпреки това, столичани се добраха до дузпи с късния гол на Дабила.

Първите трима изпълнители за Роде - Серж-Филип Ру Яо, Люка Бюаде и Джовани Хааг, се провалиха от бялата точка. Париж ФК реализира две от първите си три дузпи, но следващите три бяха пропуснати и отборът за пореден път се провали в плейофите.

Директна промоция за Лига 1 си заслужиха Оксер и Анже.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти