Джимсити обясни какво трябва да направи Аталанта, за да спре Байер (Леверкузен)

Бранителят на Аталанта Берат Джимсити говори пред медиите преди утрешния финал в Лига Европа срещу Байер (Леверкузен) в Дъблин.

“За да спрем Леверкузен, трябва да действаме всички, а не само защитата. Това е нашата философия: атакуваме с десет души и се защитаваме с десет души. Това ще бъде изключително важно утре. Трябва да играем като едно цяло”, започна той.

Албанският национал, който ще изведе Аталанта с капитанската лента във финала, продължи: “Идването на стадиона тук ни накара да разберем още повече важността на този мач. Виждайки журналистите навсякъде; атмосферата, всичко. От известно време играем на всеки три дни, така че не сме имали много време да осъзнаем какво сме постигнали, но сега вече е ясно. Не мисля, че има фаворити. Ще играем нашата игра и ще видим какво ще се случи”.

Той говори и за непобедимия статут на Леверкузен, чийто отбор няма загуба в 51 поредни мача във всички турнири и дали този факт ще е допълнителна трудност за бергамаските: “Може и да е, но желанието да бъдем първият отбор, който ги побеждава, също е стимул за нас. Ще се опитаме”.

Гасперини: Наясно сме, че се изправяме срещу страхотен отбор, Скамака ни липсваше срещу Ювентус

“Много играчи идваха и много напуснаха през последните години, но Аталанта винаги продължаваше да се подобрява. Треньорът работи усилено, за да подобри всички свои играчи, а опитът, който имахме в Европа, също ни помогна да израснем, също и по отношение на увереността”, завърши Джимсити.

Още от Футбол свят

Виж всички