Руси Минев завърши подобаващо Caged Steel 35

Руси Минев постигна четвърта професионална победа в ММА на галавечерта на английската организация Caged Steel 35 в софийската зала “Христо Ботев”. Българският боец надделя с 2-1 съдийски гласа над грузинеца Руслан Болквадзе, като изчерпа всичката си енергия в срещата, но не позволи нито веднъж да бъде пратен в тейкдаун от съперника си.

Всички резултати от вълнуващата гала Caged Steel 35

Зала “Христо Ботев” прие първата галавечер на Caged Steel извън Великобритания, като галавечерта предложи 12 вълнуващи битки в цели шест различни бойни изкуства, включително събмишън граплинг.

Минев отвори рано-рано аркада на дясната вежда на съперника си с леви крошета от самото начало на срещата. Болквадзе чак след около три минути битка можеше да се доближи достатъчно, за да прихване крака на българина и да го притисне към клетката. Минев също обаче имаше прекрасни умения в борбата и се защитаваше интелигентно. Към края на частта сякаш и Руси имаше поражения по лицето, но вероятно беше убедил съдиите, че печели рунда.

Болквадзе пробваше все по-атрактивни изпълнения и сякаш търсеше приключващи удари, като държеше да бъде в стойка и не опитваше тейкдауни. Минев опита много по-малко попадения във втория рунд и предимно се защитаваше, като не допусна да бъде сериозно наранен, но пък не беше толкова активен в атака. Кътменът му Евгени Василев все пак се постара на почивката да елиминира пораженията, а боецът се стремеше да си възстанови енергията за трети рунд.

Болквадзе няколко пъти опита да активизира публиката, но очаквано нямаше никакъв ефект. Минев осъществи тейкдаун, а противникът му му даде гърба си почти веднага. Руси се опита да заключи риър-некед-чоук през ръката на грузинеца и хватката преминаваше в опит за чупене на челюстта. Болкзвадзе обаче се спаси и се изправи, притискайки Минев към оградата, само че все още не успяваше да направи тейкдаун, защото защитата на българина беше перфектна. Минев довърши рунда, защитавайки тейкдаун, като в крайна сметка не допусна нито един и това представляваше своеобразен успех. Съдиите му присъдиха и окончателната победа с 2-1, за да завърши галавечерта триумфално за българските бойни спортове.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти