Ще успее ли Черно море да си върне второто място срещу разклатения Лудогорец?

Черно море и Лудогорец се изправят един срещу друг в дербито на 33-тия кръг в efbet Лига. Мачът на стадион "Тича" е тази вечер от 20:30 ч. и ще бъде ръководен от Владимир Вълков.

"Моряците" влизат в срещата от трета позиция, докато разградчани вече подпечатаха 13-ата си поредна шампионска титла, след като преди седмица надделяха над ЦСКА - София (3:1) и "отвориха" достатъчно голяма разлика спрямо основните си конкуренти.

Отборът на Илиан Илиев ще търси задължителен успех днес, с който да си върне второто място, което вчера "червените" заеха след равенството с Крумовград. Както вече стана ясно, след като Ботев (Пловдив) спечели Купата на България, вицешампионът ще се класира за Лигата на конференциите, а третият в класирането ще играе бараж за участие в евротурнирите. Преди двубоя Черно море изостава с една точка от ЦСКА - София.

Ботев (Пд) изхвърли Левски и Локо (Пд) от Европа, положението на ЦСКА - София и Черно море несигурно

Доброто настроение в лагера на "орлите" след спечелената титла беше помрачено от загубения финал за Купата. Лудогорец искаше отново да спечели дубъл, но "канарчетата" не позволиха това да се случи.

В Разград вече мислят за почивка, така че е много вероятно Георги Дерменджиев да гласува доверие на футболисти, които са получили по-малко игрово време до момента. Със сигурност аут за срещата са наказаните Бърнард Текпетей и Кайо Видал.


Дерменджиев: Голямо разочарование! Имаме 15 мача повече от ЦСКА - София и 20 от Черно море

Черно море пък ще бъде без контузените Виктор Попов и Мазир Сула.

От началото на плейофите и двата отбора записаха по една победа и едно равенство, така че ще бъде интересно дали някой ще допусне първо поражение във Варна.

Черно море без двама основни футболисти срещу Лудогорец

ЧЕРНО МОРЕ - ЛУДОГОРЕЦВероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ: Дюлгеров, Панов, Атанасов, Дробаров, Мартин, Панайотов, Алварес, И. Илиев, Пашеко, Калкан, А. Илиев

ЛУДОГОРЕЦ: Христов, Сон, Терзиев, Вердон, Групер, Чочев, Нареси, Неделев, Рик, Делев, Дуа

НАЧАЛО: 20:30 часаСЪДИЯ: Владимир ВълковСТАДИОН: "Тича", Варна

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти