Атанас Гаджев с дубъл от любителския Uva Nestum Open

Интерактив Тенис събра рекорден брой участници на първия любителски турнир от шампионата на Weekend Tour - Uva Nestum Open! Състезанието даде възможност на мъже и жени да премерят сили както на сингъл, така и на двойки. А Атанас Гаджев триумфира и в двата формата на кортовете в Гоце Делчев!

Турнирът за сингъл мъже

Гаджев излезе като водач от Група 1, където записа две победи и “отпусна” само три гейма на Иво Калинков, а в основната схема почти нямаше отпор. Първо отстрани Никос Панетимитакис с 6:3, а след това Марио Илиев с 6:0 и полуфиналиста Петър Тодоров отново с 6:3. Така пловдивчанинът си осигури място на финала срещу миналогодишния победител в Гоце Делчев - Велчо Миронов.

Миронов пък бе поставен под №2 в основната схема, след като оглави Група 4 с две победи и само четири гейма в полза на опонентите му - шампионът при начинаещите любители на Интерактив Тенис - Кирил Янков и Божидар Николов. По пътя към финала Велчо отстрани Веселин Кавръков с 6:2 и Мартин Маринов с 6:4. На полуфинала Велчо Миронов излезе срещу Константин Станков-Рафата, след трудна победа с 7:5 и продължи към финалната фаза.

Финалът между Гаджев и Миронов не беше изненадващ, но двамата показаха красива и майсторска игра. При 4:2 започна слабо да вали, кортът стана неудобен за игра и топката беше по-тежка, но в крайна сметка Наско спечели купата на сингъл и голямата награда на домакините.

Шампионите на двойки и сингъл жени

Наско Гаджев и Ивайло Воденски от Благоевград измъкнаха трофея на двойки “изпод носа” на Велчо Миронов и Владимир Трайков при резултат 6:4. При смесените двойки купата грабнаха Ива Дарданова и Найден Жеков, които са сред най-редовните участници в шампионата на Weekend Tour. Фаворитката Стефка Бончева спечели първенството след страхотно представяне в групите, а плътно зад нея е “ветеранката” в Интерактив Тенис е Ива Дарданова.

Бившият No.1 на Интерактив Тенис – Едиз Батран, който не беше участвал на любителски турнири от декември, се включи в Uva Nestum Open, въпреки, не е в топ форма. Опитът обаче си каза думата и той успя се класира до ¼, където Константин Станков го победи безапелационно с 6:1.

Поздравления за победителите и всички участници на първия турнир от календара на Weekend Tour! От Интерактив Тенис напомнят, че следващата надпревара е след по-малко от месец, вече има по-малко от 10 свободни места. Тази година, състезанието за любители в Созопол е за почти 100 играчи, а категорията е Masters 1000. Регистрацията става от сайта на Интерактив Тенис - www.interactive-tennis.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти