(АРХИВ) Валери Свиленов в "Часът на Трета лига": Надградихме над основата от първия полусезон

Старши треньорът на Ботев (Ихтиман) Валери Свиленов бе специалният гост в предаването "Часът на Трета лига" в ефира на Sportal.bg. Наставникът изведе своя тим до редица силни резултати през пролетния дял на шампионата и изкачи своя тим до четвъртото място в групата. Според него промоцията за тима не е фикс-идея, но при промяна във формата и повече отбори, които да влязат във Втора лига е възможно да се случи.

"Благодаря за отправената покана. Идвам след един резултат, който в такова местно дерби е доста добър показател, но ние бяхме много добре разузнали отбора на Рилски спортист. Знаехме къде са слабите и силните им страни и мисля се справихме." започна разговора бившият наставник на Конелиано и Спортист (Своге). 

Ботев (Ихтиман) разби Рилецо в Самоков

"В последните години надградихме откъм момчета, които имат нужния потенциал, имат нужния характер. Търсихме хора с характер в съблекалнята. На полусезона взехме хората, които искахме, за да надградим основата от първия полусезон. Поставихме си цел вътре самите момчета да търсим най-доброто в класирането." обобщи целта пред клуба Свиленов.

Ботев (Ихтиман) не се даде на Миньор

"На първо място успяваме да запазим футболистите, като винаги сме били коректни. Първо съм техен приятел, след това треньор. Това ми е цел през последните години и се опитвам с каквото мога да надградя - първо себе си, след това и отбора. Около ядрото, което се опитвам да изградя, за годините напред да надграждаме. Атмосферата в съблекалнята е много добра, колективът е много добър. Случихме на момчета, които са много добри като хора."

Валери Свиленов, който води тима на Ботев (Ихтиман) от 2015 година насам обърна внимание и на цялостната ситуация в Югозападната Трета лига, както и на конкуренцията там. Цялото издания на "Часът на Трета лига" и интервюто с наставника на тима от Ихтиман може да видите във видео секцията на Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти