Големи буферни зони за сблъсъка между "червени" и "сини" на Националния стадион

Предстоящият сблъсък между ЦСКА - София и Левски на Националния стадион "Васил Левски" ще премине при засилени мерки за сигурност. Двубоят в центъра на столицата е в събота (27 април) от 16:15 часа.

За този мач ще има значително по-големи буферни зони между привържениците на двата отбора, а причината за това са индидентите и престрелката с ракети между запалянковците по време на последните дербита.

Решено: дербито с фенове и на двата отбора

ЦСКА - София информира, че с цел по-голяма безопасност на феновете ложа 8 от сектор "А" ще бъде затворена, а Левски пък съобщи, че по изискване на полицията в продажба няма да бъдат пускани блокове 31, 32, 33, 34, 35 и 36 на Сектор "В".

Ето какво написаха от "Армията":

"Поради засилени мерки за сигурност, буферната зона между секторите "А" и "Б" ще бъде увеличена с цел по-голяма безопасност на феновете. По тази причина, блок 8 от сектор "А" ще бъде затворена. Картодържателите от нея ще имат запазени места в блок 12, редове от 14 до 18 (включително).

За "червените" фенове влизането в секторите "А" и "Г", както и ВИП сектора, ще бъде възможно през входовете 18 до 26 (включително).

От ЦСКА - София: Искахме фенове, защото футболът е за тях, но ще въведем строги мерки за дербито

Съвместно със служителите на икономическа полиция ще има и засилените мерки за сигурност при влизане на стадиона. Те ще предвиждат двойно поставени КПП-та, с които да се предотвратят опитите за дублиране или фалшифициране на пропуски.

При установяване на дублиран или фалшив билет от полицията, извършителите няма да бъдат допуснати на срещата!".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти