Норич копира гола на Манчестър Сити срещу Ливърпул, но въпреки това Лестър се върна на върха

Лестър се завърна на върха в Чемпиъншип, след като стигна до обрат и победа с 3:1 над Норич на „Кинг Пауър Стейдиъм“ в двубой от 40-ия кръг. „Канарчетата“, които се намираха в много добра форма, поведоха в 20-ата минута с копие на гола, който преди няколко седмици Манчестър Сити отбеляза в дербито с Ливърпул. Тогава Кевин Де Бройне изненада отбраната на мърсисайдци с ниско центриране към близката греда, Аке блокира Мак Алистър и това даде шанс на Стоунс да стигне до топката и отблизо да я прати с крак във вратата Келъхър. Днес Бен Гибсън изтласка Дюсбъри-Хол, което даде шанс на Габриел Сара да засече на близката греда центрирането на Нунес.

Самият Киърън Дюсбъри-Хол изравни в 33-тата минута, когато бе точен с глава отблизо. След почивката „лисиците“ отбелязаха още два безответни гола. Стефи Мавидиди направи пълен обрат в 61-вата минута след хубав удар в далечния ъгъл. Джейми Варди оформи крайния резултат в добавеното време.

Така Лестър постигна едва третата си победа в последните осем мача на отбора в първенството и същевременно прекъсна серия от три поредни успеха на тима на Дейвид Вагнер.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти