Разбра се причината за внезапната смърт на приятеля на Сабаленка

Стана ясна причината за внезапната кончина на приятеля на №2 в световния женски тенис Арина Сабаленка. Беларуските медии съобщиха, че смъртта на бившия хокеист Константин Колцов е настъпила вследствие на запушване на кръвоносен съд, причинено от откъсване на тромб.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Колцов почина тази нощ на 42-годишна възраст в Маями. Той пристигна във Флорида, за да подкрепя своята любима по време на участието й на започващия днес там турнир от сериите WTA 1000.

Бившият хокеист и двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия Сабаленка бяха заедно от 2021 година. Преди да започне връзката си с тенисистката Константин Колцов беше женен, но се разведе през 2020 г. От брака с бившата си съпруга Юлия той има три деца.

Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев (Уфа), където той играе в периода 2007-12 г. и става двукратен шампион. От 2022 г. насам беше помощник-треньор на отбора. Беларусинът е носил екипите на няколко клуба в родината си и в Русия, но върхът на кариерата му са трите години като играч на Питсбърг Пингуинс в НХЛ.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти