Руне спаси мачбол и победи Фриц в драма в Индиън Уелс

Поставеният под №7 Холгер Руне направи драматичен обрат, след като спаси мачбол по пътя към победата си срещу представителя на домакините Тейлър Фриц с 2:6, 7:6(2), 6:3 в Индиън Уелс, класирала го на пети четвъртфинал в турнирите от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс.

“Беше истинска лудост. Хванах се за сламката и продължих да се боря. Опитах се да играя точка за точка и мисля, че успях да подобря играта си доста в края на втория сет”, заяви Руни в интервюто си на корта.

Датчанинът започна посредствено мача, като направи 15 непредизвикани грешки, докато Фриц диктуваше темпото и спечели 16 от последните 19 точки в първия сет. При 4:5 във втората част Руне бе опрян до стената в 7-минутния си сервис гейм, но американецът пропусна ретур от бекхенд на втория му сервис при 30:40, което даде нов живот на 20-годишния датчанин. По-късно в тайбрека Холгер Руне пое контрола над мача с отлична игра по-близо до основната линия. Той се опита да атакува втория сервис на Фриц, спечелвайки единствения си пробив в четвъртия гейм на рещаващия трети сет.

“Той контролираше играта в първия сет, както и в голяма част от втория. Просто съм щастлив, че продължих да се боря и да вярвам, че ще намеря своя ритъм в един момент”, коментира Руне, който заби 29 уинъра.

В следващия кръг Холгер Руне ще се изправи срещу четвъртия поставен и миналогодишен финалист в турнира Даниил Медведев (Русия), който надделя над българина Григор Димитров с 6:4, 6:4.

Григор не успя да се опълчи на Медведев и приключи с Индиън Уелс

“Аз съм привърженик на атакуващия стил на игра. Не ме интересува кой ще е от другата страна на мрежата, така или иначе ще атакувам. Срещу Даниил ще бъде напълно различен мач от днешния. Мисля, че единствената прилика между Фриц и Медведев е бомбеният им сервис, иначе те са двама напълно различни играчи”, заяви Руне, чийто баланс през този сезон е 13 победи и 5 загуби.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти