Борис Генков и Мирослав Георгиев са шампиони в Пловдив и Варна от категория ITL 250

Борис Генков и Мирослав Георгиев вдигнаха купите на първите вечерни турнири в Пловдив и Варна от категория ITL 250 на Интерактив Тенис. Дебютните издания събраха по 20 участники, а домакините предоставиха чудесни условия за провеждането на състезанията. Ето как се развиха финалните двубои.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Варна има своя първи шампион на вечерен турнир

Мирослав Георгиев покори вечерния турнир от категория ITL 250 в морската столица, след като на финала надви Румен Найденов. И двамата се класираха за финала след страхотно представяне, но Миро определено беше в по-добра форма и успя вдигне купата при резултат 6:2.

От понеделник двамата временно оглавяват регионалния шампионат във Варна, като водач е Георгиев с 275 точки, а плътно зад него е Найденов с 225 точки. От любителската общност напомнят, че най-добрите 8 тенисисти от морската столица, ще получат покани да участват на Varna Finals 2024 през декември.

Атанас Гаджев пропусна шанса си на финала в Пловдив

Атанас Гаджев и Борис Генков се класираха за финала на Max Pro Winter Night с по три убедително победи. Очакваше се битката между тях да бъде доста оспорвана, затова от Интерактив Тенис предаваха двубоя пряко в YouTube канала им. А залозите в пловдивската група клоняха към победа за Генков.

Гаджев даде начало на мача, но изпусна няколко възможности да затвори сервис гейма си и Генков направи пробив с 1:0. Грешките при Наско се натрупаха и първия сервис не даваше резултатът, който той очакваше, което доведе до втори пробив и 3:2 за Борис. Гаджев проби сервис гейма на Генков, но в осмия сет при драматичен обрат Борето стигна до 5:3. Наско успя да го настигне до 5:4, но всичко се реши в следващия гейм, където след великолепен ас Борис Генков триумфира.

След победата на Max Pro Winter Night Генков е трети в регионалното класиране с 250 точки, а Гаджев е пред него с 275 точки.

От Интерактив Тенис благодарят на домакините ТК “Макс Про” в Пловдив и ТК “Велто” за страхотните условия на кортовете. И също така напомнят, че на сайта им съвсем скоро ще обявят вечерните тенис турнири за април от категория ITL 500 - www.interactive-tennis.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти