Във Венецуела хвалят халф на ЦСКА - София

Един от южноамериканските легионери в ЦСКА - София Марселино Кареасо е следен изкъсо от местните медии. Както е известно, халфът е израснал в Колумбия, но притежава и венецуелски паспорт. Именно издание от тази страна - PrimeTiempo, прави анализ на неговото представяне с червената фланелка.

"Кареасо е изиграл 19 от 24 мача с ЦСКА през сезона в българската лига и е бил титуляр във всичките. Роденият в Ел Кармен де Боливар има два гола и една асистенция в първенството и средно 88% точност на пасовете през целия турнир. Отборът на Кареасо ще играе следващата неделя от 10:45 часа колумбийско време у дома срещу Ботев (Пловдив)", отчитат от Венецуела.

Полузащитникът пристигна на "Армията" през лятото на 202 година, като до момента има 50 двубоя, 5 гола, 7 асистенции за тима. Той бе един от водещите футболисти под ръководството на Саша Илич, който го бепе нарекъл "Професора".

ЦСКА - София се измъкна от резил с гол в 94-ата минута срещу 10 от ЦСКА 1948 и три 19-годишни момчета

В първите мачове от пролетния полусезон обаче не се представя на особено високо ниво, като при победата над ЦСКА 1948 бе заменен още на почивката.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти