Владимир Далаклиев вярва в успеха на българските таекуондисти на предстоящата олимпийска квалификация

Бронзовият медалист от световно първенство по таекуондо Владимир Далаклиев коментира участието на българските бойци на предстоящите квалификации за олимпийски игри в Елин Пелин на 9-и и 10-и март.

32-годишният боец от Ботевград към момента е помощник треньор в националния отбор на Българската таекуондо федерация и участва активно в подготовката на Християн Георгиев, Митко Джорджев, Александра Георгиева и Мартина Атанасова, които ще представят страната ни на квалификациите за зона Европа.

Четирима бойци ще ни представят на олимпийските квалификации по таекуондо

“Настроението е доста позитивно, имайки предвид какво ни очаква. Наистина това е най-големият форум, който може да бъде тук в нашата родина. Надявам се този път да се поздравим с успехът, който очакваме толкова дълго време. За съжаление, предния път бяхме на косъм, но сега вярвам, че нещата ще се случат", заяви бившият национал в категория перо.

Майсторът на таекуондото заяви, че е трудно да се прогнозира кой ще бъде на най-високото стъпало в отборното класиране този уикенд.

"В последно време в Европа така се развиват нещата, че конкуренцията е изключително висока. Дори противниците, които познаваме, не можем да предвидим кой ще бъде на първо, второ, трето място. Всички са на изключително високо ниво и е въпрос на ден, шанс и моментно състояние"

Вижте цялото интервю с Далаклиев тук:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти