Де Роси: Имам предимство, тъй като познавам някои играчи и бях техен съотборник

Старши треньорът на Рома - Даниеле де Роси, коментира победата на “римските вълци” с 4:1 в гостуването на отбора на Монца от 27-ия кръг на италианската Серия “А”. Наставникът на тима от “вечния град” бе доволен от показаното и смята, че играчите му трябва да продължат да се представят по този начин.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

“Ако това, което видяхме тази вечер е Рома, трябва да се уверя, че можем да играем по същия начин в четвъртък, после в следващия мач и така нататък. Това е група обединена от преди, не съм правил нищо по този въпрос. Опитвам се да съм честен с играчите и да се отнасям с тях човешки преди всичко и след това играчите да виждат, ако нещо не ми харесва. Очевидно имам предимство, тъй като вече познавам някои от тях, бях техен съотборник и те ми се довериха лесно”, каза Де Роси.

Монца съсече и удавника в Серия “А”

Въпреки позитивите, треньорът на “вълците” изтъкна и някои слабости, които е забелязал от началото на престоя си в отбора.

“Въпреки отличното представяне, има и някои негативи. Не допуснахме центрирания от външността, но някои дълги подавания ни изненадаха защитата ни. Трябва да работим върху тези ситуации, макар че отборът вече е по-стабилен и с по-изнесана преса от преди идването ми. Колкото повече играеш срещу силни опоненти, толкова повече ще си припомняш, че не си перфектен”, допълни Де Роси.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти