Голямото сърце на Де Минор го отведе до 1/4-финалите в Акапулко, Циципас също продължава

Алекс де Минор демонстрира убийствена форма по време на тазгодишното си участие в Акапулко, в което защитава титлата си от миналия сезон. Австралиецът загуби само седем гейма по пътя към четвъртфиналите, като в последната си среща надигра Себастиан Офнер с 6:1, 6:3. След мача той подчерта, че едно нещо винаги стои зад неговия успех.

"Просто имам много голямо сърце. Това сърце винаги ще ме води напред, без значение какъв е резултатът, без значение къде се намирам и на какъв етап от кариерата си съм. Заради него съм стигнал дотук. Надявам се то да ме отведе и още по-далеч“, заяви Де Минор на пресконференцията след двубоя.

След като загуби само три гейма в първия кръг срещу Таро Даниел, поставеният под №3 Де Минор запази нивото си срещу Офнер. Той спечели 90% от точките си на първи сервис и направи пет пробива от 12 възможности.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

“Всичко се свежда до това да се опитвам да оказвам възможно най-голям натиск върху съперниците си във всеки техен сервис гейм. Без значение какъв е резултатът, опитвам се да печеля точки в тях. Честно казано, не мисля, че правя нещо толкова специално“, добави австралиецът.

На 1/4-финалите Алекс де Минор ще играе с петия поставен Стефанос Циципас, който отстрани иалианския квалификант Флавио Коболи с 6:3, 7:6(6).

10-кратният шампион в Тура сервираше за спечелване на мача при 5:4 във втория сет, но не успя да го затвори. В последвалия тайбрек Циципас изоставаше с 2:5, но успя да запази хладнокръвие и в крайна сметка се поздрави с победата в два сета.

Гъркът спаси две от трите точки за пробив, пред които се изправи в хода на мача, и се класира за втория си четвъртфинал за сезона. Той стигна до полуфиналите в Лос Кабос миналата седмица.

Британецът Джак Дрейпър също продължава напред в турнира след успех с 6:3, 6:0 срещу Йошихито Нишиока. Той ще играе в следващия кръг срещу сърбина Миомир Кецманович, който елиминира германеца Даниел Алтмайер с 6:4, 6:4.

Германският левичар Доминик Кьопфер победи осмия поставен Франсис Тиафо с 6:4, 5:7, 6:1. Бившата звезда на колежанския тенис заби 11 аса и спечели по-висок процент точки на втори сервис (68%), отколкото на първи (67%).

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти