Адесаня твърди, че е приел битка на UFC 300

UFC 300 можеше и да има друга главна битка.

Юбилейното събитие, което ще се проведе на 13-и април ще бъде оглавено от сблъсък между Алекс Перейра и Джамал Хил в спор за титлата в полутежка категория на веригата. Бившият шампион в по-ниската категория и дългогодишен съперник на Перейра, Израел Адесаня, споделя, че е имел предложение той да оглави UFC 300 и дори е приел условията за битката. Потенциалният му съперник, шампионът Драйкус Дю Плеси, е отказал сблъсъка, твърди Адесаня.

Алекс Перейра оглавява UFC 300

“Има някои неща, които са писани да се случат. Призоваха ме за UFC 300 и аз бях готов. Приех битката, но отсрещната страна не я искаше. Той се би наскоро със Стрикланд и вероятно има наранявания и контузии след този двубой, но всички имаме такива”, заяви бившият хегемон при 84-килограмовите.

Дю Плеси детронира Шон Стрикланд през януари. След тежка пет-рундова битка южноафриканецът бе обявен за победител и нов властелин в дивизията.

Адесаня трябваше да премери сили с Дю Плеси още през септември, 2023-а, но тогава контузия на последният отложи сблъсъка. Именно тогава Стрикланд зае мястото на Дю Плеси и поднесе сензацията на годината, като надделя над новозеландеца с нигерийски корени.

“Бил съм се с контузии в много срещи. Затова си дадох почивка на тялото, за да може то да се възстанови. Сега съм добре, но съм сигурен, че ще имам още много контузии. Така се случва с много тренировки. Това ни е работата”, категоричен е 34-годишният състезател на “City Kickboxing”.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти