Циципас все по-близо до завръщане в Топ 10, победи Сафиулин на старта в Акапулко

Финалистът в Акапулко през 2021 година Стефанос Циципас избегна съдбата на другите бивши финалисти Тейлър Фриц и Томи Пол и записа победа на старта на тазгодишното издание на турнира от категорията АТР 500. Гъркът удължи победната си серия срещу играчи извън Топ 50 до 11 след успеха с 6:3, 6:4 срещу Роман Сафиулин. Така Циципас се реваншира за загубата си от световния №39 в два сета в единствения им предишен сблъсък в Марсилия през сезон 2022.

“Понякога в първия кръг срещаш силни опоненти, които ти дават добър, силен старт на турнира. Тук в Акапулко случаят беше точно такъв”, заяви Циципас, който е с големи шансове в понеделник да се завърне в Топ 10 на ранглистата на АТР.

След като обеща да дарява по 1000 долара на ас тази седмица за пострадалите от ураганите в Акапулко, Циципас записа 5 при първата си победа и спаси единствената точка за пробив, пред която се изправи в края на първия сет.

“Сервирах много добре в решаващите, важни моменти. Не му давах да излиза прекалено напред и го карах да се движи по целия корт. Мисля, че си свърших работата отлично, що се отнася до дълбочината и позиционирането”, каза още Стефанос Циципас.

В следващия кръг съперник на гърка ще бъде италианският квалификант Флавио Коболи, който отстрани Феликс Оже-Алиасим с 2:6, 6:3, 6:2 на старта.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти