ТК “Малееви” ще бъде домакин на любителски турнир за жени през март

Започна записването за традиционния изцяло женски тенис турнир по случай 8-ми март, организиран от Интерактив Тенис. Състезанието се провежда за 11-та година, а арена на двубоите в женската надпревара е ТК “Малееви”, който ще предостави закрити килим кортове с гранули. Всички срещите ще се играят след 21:00 ч. от 4 до 17 март.

Maleeva Ladies Night е отворен за 24 любителки от всяко ниво, като традиционно сред тях има и много начинаещи, за които това е първи досег с играта на точки в състезателна среда.

От Интерактив Тенис съобщават, че вече 13 любителки са заявили участие и ще се борят за купата и 500 точки за националното класиране. Сред първите заявили участие са Ваня Желязкова, която ще защитава титлата от миналогодишното издание, Ива Дарданов - победителката на февруарския вечерен турнир за жени, както и начинаещите Мила Йотова, Цветомира Димитрова и Елена Добрева.

Първите срещи започват в понеделник, 4 март, а след 15-ти вече ще бъде известна и финалната двойка. Форматът не срещите е идентичен с този на любителските турнири при мъжете - два къси сета до 4, при равенство в сетовете се играе тайбрек до 10 точки.

Записването е отворено до 2 март, като всяка участничка има възможност да отбележи до два неудобни за игра дни, с които ще бъде съобразена програмата. От организаторите обещават много забавление и приятни емоции. Регистрацията за Maleeva Ladies Night става от сайта на Интерактив Тенис - www.interactive-tennis.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти