Милен Георгиев с дебютна титла от ITL 250 на любителските тенис турнири

Милен Георгиев вдигна първата си титла в категория ITL 250 на Интерактив Тенис, след като на финала снощи надви #1 за 2023 г. - Светослав Стоичков. Двамата направиха страхотен двубой, но Милен имаше да си връща. След тази среща, Стоичков води само с 2:1 в директните сблъсъци, а сезонът за любителите на тениса тепърва започва.

Преди мача, везните клоняха към победа за Стоичков. Дори самият той даде прогноза за мача: “Труден финал ще бъде, но според мен Милен ще спечели!”. И се оказа прав.

Финалът на Lyulin Winter Night ITL 250

Както видяхме и от полуфиналите във вторник, Милен е в страхотна форма и този път беше по-подготвеният играч. Срещата снощи започна без напрежение, но с дълги разигравания и високо ниво на игра.

Резултатът беше 2:1 за поставеният под #1 в схемата Стоичков. когато той направи пробив, но бързо след това Милен върна жеста и резултатът стана 3:2. От тук насетне всичко можеше да се случи и напрежението се вдигна рязко. Перничанинът започна да прави повече непредизвикани грешки в стремежа си да накаже форхенда на Милен. В крайна сметка Георгиев победи с пробив аванс и 6:3.

След този финал, Милен Георгиев ще прибави 250 точки за националното класиране и официално влиза в топ 50 на играчите на Интерактив Тенис. А така ще измести и Константин Янов от 34-тото място в ранглистата.

А Стоичков вече се записа за Lyulin Winter Night ITL 500. В понеделник започват двубоите от кралската категория, където неочаквано се включи #1 за 2023 г. - Радо Владимиров. Дали ще има повторение на полуфиналите от Финалния Мастърс между Владимиров и Мартин Дамянов, предстои да видим. Сред останалите участници са Иво Боджаков, шампионът при напредналите Петър Додов и финалистът при начинаещите Мартин Славов.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти