Рубльов възкръсна от пепелта, за да разбие сърцето на Оже-Алиасим в Ротердам

След като бе изправен пред троен мачбол в мача срещу Феликс Оже-Алиасим в сряда вечерта в Ротердам, Андрей Рубльов изглеждаше сякаш е готов да стегне багажа си и да напусне града. Той обаче не бързаше толкова много, възкръсна като птицата феникс от пепелта и спаси трите мачбола, а впоследствие спечели и двубоя с 3:6, 7:6(6), 7:5.

28-ият в световната ранглиста канадец докосваше победата, когато Рубльов сервираше при 3:5 и 0:40 във финалния сет. Но неговите надежди се изпариха, след като руснакът спаси всичките три мачбола, а в следващия гейм направи пробив.

Така Андрей Рубльов се класира за своя пети четвъртфинал в Ротердам и подобри баланса си срещу 23-годишния канадец на 4-1 победи. А Оже-Алиасим може само да съжалява, след като загуби битката на бившите шампиони в турнира. Канадецът бе в търсете на първата си победа над играч от Топ 5 от Финалите на АТР през 2022 година, когато победи Рафаел Надал.

В следващия кръг съперник на Андрей Рубльов ще бъде Алекс де Минор, номер 5 в схемата на турнира. Двамата до момента са си разменили по три победи, като руснакът спечели последната им битка в пет сета в осминафиналите на тазгодишното Открито първенство на Австралия.

Андрей Рубльов е шампион в Ротердам от 2021 година.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти