Осака за следващия си мач: Ще спечели някой зодия Везни

Японската тенисистка Наоми Осака загуби три поредни мача след успешното си завръщане на корта след майчинство, но бившата водачка в световната ранглиста заяви преди турнира в Доха (Катар), че може само да върви нагоре.

Носителката на четири титли от Големия шлем, която роди дъщеричката си Шай през юли, спечели първи мач след пауза от 15 месеца на състезанието в Бризбейн през миналия месец, преди да загуби от Каролина Плишкова във втория кръг.

Впоследствие Осака отпадна на старта на Откритото първенство на Австралия и в Абу Даби след поражения от Каролин Гарсия и Даниел Колинс, но 26-годишната тенисистка е категорична, че не е загубила увереността си.

"Определено ми е трудно да не бъда сурова със себе си, но след Абу Даби всъщност имах дори повече вяра в себе си, което е малко странно. Чувствам, че след като съм видяла най-лошото, което може да се случи, всичко друго е плюс. Знам, че казах, че ще играя в Дубай, но мисля, че трябва да приемам тези турнири като допълнителен кредит. Някой ми каза, че това е като доста скъпа тренировка, така че не знам, но се почувствах доста оптимистично", коментира Наоми Осака.

Тя ще започне участието си на турнира в Доха срещу 15-ата поставена Гарсия по-късно днес. По думите на Осака тя предпочита трудни съперници като французойката.

"Уча повече от такива мачове. Забавно беше да чуя, че отново ще играя срещу нея, но сега съм доволна. Тя винаги е била добър човек и знам, че не трябва да мисля за противника си, но знам, че споделяме един и същ рожден ден. В крайна сметка ще спечели някой зодия везни", завърши Наоми Осака с усмивка.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти