Швьонтек: Турнирът в Доха през този сезон ще е съвсем различна история

Полската тенисистка Ига Швьонтек, който е номер 1 в световната ранглиста на WTA, започва участието си на турнира в Доха с амбицията да спечели трета поредна титла, но тя не мисли за защита на трофея, тъй като според нея през този сезон надпреварата ще е "съвсем различна история", съобщи Ройтерс.

Швьонтек изненадващо се провали срещу тийнейджърка

Носителката на четири титли от Големия шлем, която е сред фаворитките в турнира, каза пред репортерите в неделя, че миналите издания нямат никакво влияние върху това. 

"Научих от миналата година, че няма нищо общо със защитата на титла и това е напълно нова глава и съвсем различна история", каза Швьонтек преди дебютния си мач срещу румънката Сорана Кирстя."Ще вървя стъпка по стъпка и няма да мисля за това, което се е случило преди година или преди две, защото всички сме на различен етап от живота ни", каза още тя.

"Ще бъде хубаво, ако мога да играя добре тук, но вече научих, че не можеш да очакваш много от тениса, защото може да те изненада", смята полякинята.

Швьонтек, която запази първото си място в ранглистата въпреки победата на Арина Сабаленка от Беларус на Откритото първенство на Австралия миналия месец, заяви, че още усеща напрежението да е на върха в класирането.

"Още съм на върха на WTA и трябва да имам някакви стандарти. Понякога е трудно, защото чувстваш, че всеки те иска да те хване", каза 22-годишната тенисистка.

"Винаги се опитвам да си припомням, че аз съм същата личност, без значение от класирането ми и без значение кой номер е срещу името ми", завърши Ига Швьонтек

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти