Един от фаворитите за мястото на Чави държи на своето, че не би отказал оферта

Наставникът на дубъла на Барселона - Рафаел Маркес, не разбира защо някои го критикуват заради изказването му, че е готов да замени Чави Ернандес начело на първия състав. Преди седмица, след загубата на мъжете с 3:5 от Виляреал и анонса на старши треньора, че в края на кампанията ще напусне, мексиканецът беше запитан дали би приел евентуална оферта да го наследи. “Не бих казал “не”, заяви Маркес тогава.

Фенове го разкритикуваха за това в социалните мрежи, а на сходно мнение и каталунският вестник “Спорт”, който е предпочитан източник на новини за запалянковците на Барса. Според тях по този начин той бил внасял допълнително напрежение в и без това тежкия момента за “лос кулес”.

“Няма нужда да обяснявам каквото и да е. Хората, които ме познават, са наясно що за човек съм и какви са ценностите ми. Върша си работата, уча много и се наслаждавам. Всичко с времето си”, заяви Маркес днес.

Рафа Маркес е начело на втория отбор Барселона Атлетик, който се състезава в първенството на трета дивизия. В момента там тимът е на шесто място в една от групите.

Още от Футбол свят

Виж всички