Брайтън си свърши работата за едно полувреме

Брайтън спечели с 4:1 домакинството си на Кристъл Палас. “Чайките” решиха мача още през първото полувреме, когато Люис Дънк, Джак Хиншълууд и Факундо Буаноте се разписаха. Жан-Филип Матета върна едно попадение за гостите в 71-ата минута, а малко преди края Жоао Педро вкара четвъртия гол за домакините.

Преди тази среща тимът на Роберто Де Дзерби бе спечелил само три от последните си 16 шампионатни срещи, но е седми в класирането и с шанс за място в евротурнирите. Палас пък е доста непостоянен и е на пет точки над зоната на изпадащите.

В състава на Брайтън имаше пет промени от мача с Лутън през седмицата, който бе загубен с 0:4. След тези промени тимът изглеждаше преобразен. Той стартира на висока скорост и поведе още в третата минута след удар на Дънк с глава след ъглов удар. “Чайките” доминираха през първото полувреме и стигнаха до два гола в рамките на минута. Хиншълууд удвои аванса на домакините, като и той се разписа с глава, а секунди по-късно Буананоте отбеляза с удар отблизо след грешка на Уортън.

Отборът на Рой Ходжсън трудно създаваше голови положения, а феновете на гостите отново изразиха разочарованието си от ръководството на клуба. Палас беше без Еберечи Езе, а Майкъл Олисе, който се появи на почивката, се контузи и трябваше да излезе 11 минути по-късно. Тимът все пак стигна до почетен гол, но Жоао Педро направи резултата 4:1 малко преди края.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти