Еди Хърн: Нямаше нужда да убеждавам Джошуа да приеме битката с Нгану

Боксовият мениджър Еди Хърн разказа, че бившият световен шампион в профи бокса в тежка категория Антъни Джошуа е приел бързо офертата за двубой с бившия носител на титлата при най-тежките в елитната ММА верига UFC Франсис Нгану.

“Трябваше да обявим битката с Дионтей Уайлдър на ринга. И двамата бойци бяха подисали предварителен договор. Очевидно е, че всички бяха много развълнувани и чакаха този двубой от няколко години. Когато битката на Уайлдър приключи, седнахме да говорим с шейх Турки (съветник на Кралската фамилия в Саудитска Арабия). Казах му, че според мен битката с Франсис Нгану е най-голямата, която може да организираме и неговият екип започна да движи нещата. Тези хора работят много бързо”, заяви британецът преди “The MMA Hour”. Припомняме, че Ей Джей и Хищника трябва да премерят сили на 9-и март в Рияд. 34-годишният боец от Уотфорд трябваше да премери сили с Дионтей Уайлдър, но последният допусна поражение от Джоузеф Паркър на 23-и декември 2023-а.

Джошуа е фаворит на букмейкърите срещу Нгану

Хърн допълни, че след двубоя между Нгану и Фюри през октомври 2023-а е станало ясно, че Джошуа има интерес към среща с камерунеца. Краля на циганите и ММА боецът изиграха десет рунда. Фюри надделя със съдийско решение, но битката беше спорна, тъй като британецът падна в нокдаун в третата част и не впечатли с категорична доминация в останалите рундове.

Нгану няма да обжалва съдийското решение, а ще търси реванш

“Нямаше нужда да убеждавам Джошуа да приеме битката. Джошуа гледа на сблъсъка сериозно, но мисля, че ще бъда лесна победа за него. Не искам да звуча неуважително към Нгану. Мислех си, че няма да спечели рунд срещу Фюри. Впечатли ме по много различни начини. Показа добро движение с краката, добра нагласа, сила, скорост. Не мисля, че има други ММА бойци, които могат да направят такава транзиция в бокса. Ако спечели срещу Джошуа, то това ще бъде най-великия успех в историята на спорта”

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти