Тиафо се нуждаеше от четири сета за първа победа в Австралия

Поставеният под номер 17 в схемата Франсис Тиафо премина първия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис при мъжете.

В един от най-любопитните мачове от първия кръг американецът се наложи над хърватина Борна Чорич с 6:3, 7:6(7), 2:6, 6:3 след три часа и половина игра.

И Тиафо, и Чорич направиха страшно много непредизвикани грешки, като за американеца те бяха 46, а за хъратина - 55, което повлия на качеството на мача. Тиафо обаче успя да използва по-добре сервиса си, като направи 15 аса и бе в по-добра позиция практически през целия мач.

Единствените деликатни моменти за Тиафо дойдоха в началото на втория сет, когато допусна ранен пробив и изоставане с 0:2 гейма, както и в третия сет, който премина под диктовката на Чорич. През останалото време американецът успяваше да затрудни максимално Чорич с мощните си удари и така записа първата си победа над този съперник.

Във втория кръг Франсис Тиафо ще играе с чеха Томаш Махач, който победи в последователни сетове японския квалификант Шинтаро Мочизуки.

Още от Тенис

Виж всички