Айнтрахт нанесе първа домакинска загуба на РБ Лайпциг

РБ Лайпциг загуби с 0:1 вкъщи от Айнтрахт (Франкфурт) в мач от 17-тия кръг на подновената Бундеслига, като единственото попадение отбеляза Ансгар Кнауф в 7-ата минута. "Биковете" отправиха близо 30 удара и изпълниха 15 корнера, но много от тях бяха неточни, а когато намираха очертанията на вратата така и не успяваха да преодолеят брилянтния в тази среща Кевин Трап.

Това бе и първа домакинска загуба за сезона за РБ Лайпциг и първа в последните им пет мача, като тимът остава на 4-то място. Дебюти за Айнтрахт пък направиха новите попълнения Саша Калайджич и Дони ван де Беек, като това бе втора поредна победа за тима, с която отборът поне временно се изкачи в топ 5.

Още в 7-ата минута "франките" откриха резултата. Ниелс Нкунку центрира остро отляво и Ансгар Кнауф със страхотен шут засече топката в мрежата на Янис Бласвих - 0:1. "Биковете" можеха да изравнят бързо осем минути по-късно, но Бенямин Шешко се засуети и топката му бе избита от обещаваща позиция. В 35-ата минута Лоис Опенда стреля опасно, но Кевин Трап успя да избие.

Втората част започна с ново добро положение пред белгийския нападател на РБ Лайпциг, който от добра позиция стреля над вратата. В 57-ата минута пък Марио Гьотце можеше да удвои аванса на Айнтрахт, но ударът му мина над вратата. Тринадесет минути по-късно Бенямин Хенрикс от домакините можеше да изравни, но шутът му бе спасен с вещина от Трап. РБ Лайпциг продължи да натиска, но така и не успя да намери път към вратата на гостите, а в 88-ата минута Аурелио Бута дори можеше да вкара втори гол за Айнтрахт, но ударът му мина на сантиметри от вратата на Бласвих.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти