Джошуа отказа Валин след пет рунда боксова лекция

Антъни Джошуа напомни на най-добрата си версия с успех с технически нокаут над Ото Валин. Ей Джей сложи край на бойната галавечер в Рияд, Саудитска Арабия, като отказа Валин след пет рунда бокс. Треньорският щаб на шведът реши да сложи край на мача в почивката между петата и шестата част.

Това бе успех номер 27 за Ей Джей в професионалната му кариера и трети пореден за британеца. За Валин това бе втора загуба в кариерата му.

Бившият световен шампион изигра двубоя с перфектен стратегически план. Той използваше правите си удари, за да подготви крошета в главата на Валин, които в крайна сметка посиниха дясното око на Валин и разбиха носа му.

"Моят отбор и феновете ще оценят представянето ми. Това е просто пореден двубой. Уважавам Ото. Просто още един ден в офиса. Дадох всичко от себе си, за да победя. Търся величие. Не се разхождам на тази земя, за да се забавлявам, а търся величие", заяви Ей Джей след края на двубоя.

 "Не гледах битката на Уайлдър. Фокусиран съм върху моя двубой. Какво, като е загубил? Ще се завърне .Гледам стъпка по стъпка към титлата. Ще се получи естествено, ако продължавам да побеждавм. Имам големи амбиции. Ще празнувам, когато спечеля титлите", допълни Джошуа.

Ето как се разви двубоя рунд по рунд:

Рунд 1: Ей Джей заема центъра на ринга и започа да пресира с прави удари с предната ръка и десни прави удари. Британецът използва и отклон с десен прав, за да надхитри Валин и неговия обратен гард. 34-годишният бивш световен шампион разчиташе само на прави удари в този рунд.

Рунд 2: Валин започна да се отпуска и да контрира левите прави на Ей Джей, но така и не намираше отговор за деснячките на бившия световен шампион. Джошуа диктуваше темпото и ходя на двубоя и бе по-точния от двамата боксьори.

Рунд 3: Комбинацията от прав удар с предна ръка, изтегляне назад и десен прав сработваше все по-добре за ЕЙ Джей. Боецът от Уотфорд започна да разчита и на крошета с предната ръка. Той разклати съперника си с ляво кроше и го разкървави. Освен кръвта, стичаща се от носа на Валин, под дясното му око вече се виждаше и посиняване.

Рунд 4: Джошуа показва по-добър тайминг и по-добра скорост от Валин на ринга. 34-годишният боксьор е спокоен и фокусиран на ринга и очевидно е добре подготвен физически и тактически за този двубой. Към момента изглежда, че това ще е лесна победа за англичанина.

Рунд 5: Динамиката на двубоя се усилва в този рунд. Ей Джей започва да вкарва повече сила и намерение зад ударите си. Той обработва тялото на Валин с прави удари и крошета със задната ръка. Тези попадения забавят движението на шведа, отнемат от фокуса му в защита от удари от главата и изморяват боеца. Валин е разклетен в началото на последната минута на рунда със серия от крошета в главата.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти