Легенда на Юнайтед изригна след изказването на Ван Дайк

Легендата на Манчестър Юнайтед - Рой Кийн, изригна след коментара на играча на Ливърпул - Вирджил ван Дайк, след дербито между кръвните съперници от 17-ия кръг на Премиър лийг. Срещата завърши при нулево равенство, като мениджърът на отбора от Манчестър - Ерик тен Хаг, се зарадва на спечелената точка на фона на посредствените резултати в последно време.

Тен Хаг: Взехме точка и сме доволни

Това стана повод Ван Дайк да реагира с насмешка на изказването на наставника на съперника, като се подигра на факта, че Юнайтед се радва на подобен изход от срещата.

Ван Дайк: Те се радват на една точка, а ние сме разочаровани

Реакцията на играча на отбора от “Анфийлд” също предизвика вниманието на съперниковата страна, като попадна в полезрението на Рой Кийн, който бе част от Манчестър Юнайтед в периода между 1993 г и 1995 г. под ръководството на легендарния Алекс Фъргюсън. Именно през това време “дяволите” бяха абсолютен хегемон на острова и дори спечелиха Шампионската лига, докато Ливърпул креташе в подножието на върха и неколкократно оставаше извън топ 4. Именн това напомни и Кийн на 32-годишния Ван Дайк.

“Върджил ван Дайк действа арогантно, като говори за Манчестър Юнайтед по такъв начин. Това е смешно. На самия него трябва да се припомни, че той играе за клуб, който е спечелил една титла за повече от 30 години. Той казва, че само един отбор е искал да спечели, че Юнайтед са доволни от едната точка. Манчестър Юнайтед е в трудна позиция, както и Ливърпул от много години. Така че може би неговата арогантност се обърна срещу него днес”, каза Кийн пред британската медия Sky Sports.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти