Андрееску се надява на участие в Олимпийските игри в Париж

Канадската тенисистка Бианка Андрееску обяви, че се надява да представя страната си на следващите Олимпийски игри в Париж, но шампионката от Откритото първенство на САЩ през 2019 година отхвърли възможността да играе на предстоящото през януари Открито първенство на Австралия, тъй като продължава възстановяването си от контузия в гърба.

Андрееску е извън кортовете заради стрес фрактура на гърба си и не е играла от загубата от италианската квалификантка Камила Джорджи в първия си мач на турнира в Канада през август.

23-годишната тенисистка заяви, че прогресът във възстановяването й е стабилен, но бавен, а тя все още не тренира с ракета, което отлага очакваното й завръщане в игра до март или април.

"Не, за съжаление няма да бъда на Откритото първенство на Австралия", потвърди Бианка Андрееску по време на събитие на Канадския олимпийски комитет в Париж.

"В момента се надявам да се завърна след турнира от Големия шлем в Мелбърн или за американските турнири може ли. Близо съм, но в момента все още се справям с контузията в гърба. Всеки ден положението се подобрява и правя всичко възможно, което мога, за да успя да се върна на корта колкото може по-бързо, но това отнема време. Чувствам се уверена за 2024 година", коментира още Андрееску.

Дали тя ще успее да се възстанови навреме и да спечели място в канадския тим за Игрите в Париж все още е под въпрос. Класирането й в ранглистата се смъкна до 96-а позиция и спадът почти сигурно ще продължи.

"Липсва ми да играя, а да видя момичетата да печелят турнира "Били Джийн Кинг Къп"... наистина ми се искаше да съм там. Тъжна съм, че не успях да бъда там, защото това също ми е мечта - да спечеля този турнир", завърши Бианка Андрееску.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти