Топ стрелецът на България: Очаквам да вкарвам много повече

Георги Николов е едно от откритията на родния шампионат до момента. Младежкият национал е лидер в голмайсторската листа на efbet Лига, след като до момента има осем попадения за своя Хебър, като нито един не е от дузпа, и поделя първото място с Антоан Бароан от Ботев (Пловдив). Играчът също така има и четири гола за младежкия национален отбор, което го прави най-резултатния български нападател за сезона. 21-годишният нападателя даде кратко интервю за Sportal.bg относно представянето си до момента и плановете си за бъдещето.

Младокът е доволен от представянето си до момента, но е уверен, че може да бележи още много голове. Освен това Николов е изцяло съсредоточен върху представянето си с тима от Пазарджик и към момента не мисли за други отбори, въпреки интереса от страна на няколко тима от горната част на таблицата.

- Отличен старт за теб през сезона. Очакваше ли да имаш осем гола в шампионата и още четири за националния отбор?- Всичко това е благодарение на моите съотборници, треньори и труда който полагам ежедневно в тренировъчния процес. Разбира се, че очаквам да вкарвам даже и много повече. Това е моят пост и това се иска от мен.

- Каква е ролята на старши Любослав Пенев в добрата ти игра?- Любослав Пенев е голямо име в световния футбол, за мен е чест и привилегия да се уча от такъв човек. Голям респект и уважение имам към него. Естествено той има голяма роля за добрата ми форма.

- Защо избра Хебър през лятото и имаше ли други варианти тогава?- Да, имах предложения още от няколко клуба от елита. Избрах Хебър точно по тази причина, че ще мога да работя с такъв треньор като Любослав Пенев. Играем на един и същи пост и смятам, че мога много да науча от него. Не искам да коментирам кои са били другите отбори, защото е минало вече.

Младежите се развихриха и размазаха Естония с шест гола за едно полувреме

- Отличното представяне и в младежкия национален отбор, надяваш ли се в скоро време да бъдеш повикан и за мъжкия тим?- Ами вижте това иска всеки футболист - да играе за България. В момента съм в младежкия национален отбор и искам да благодаря за гласуваното доверие на старши треньора Александър Димитров. Разбира се ако бъда повикан в първи отбор, ще се старая да оправдая очакванията. Не знам дали скоро ще се случи, тъй като не взимам аз това решение, но ще чакам своя шанс.

- Заговори се, че представянето ти е привлякло вниманието на някои други отбори от елита, знаеш ли нещо по въпроса? Ботев (Пловдив)?- В момента съм футболист на Хебър. Изляло съм съсредоточен върху играта ми там, не мисля за други отбори.

Ботев (Пловдив) си хареса звездата на Хебър

- Ако трябва да избираш, каква ще е следващата ти стъпка, друг отбор в България или чужбина?- Не съм мислил в тази насока. Ако има предложения разбира се, че ще се обмислят заедно с моят мениджър Мирчо Димитров. За мен е важно да играя, да продължа да се уча и да израствам все повече във футбола. Да вървя стъпка по стъпка напред.

- Освен добрите моменти имаше и някои по-негативни. Бе наказан за пет мача, но след това наказанието ти бе намалено. Справедливо ли бе решението тогава да получиш такава санкция?- Смятам, че това наказание беше малко пресилено дори и след обжалването само един мач ми намалиха. Да, за мен това беше труден момент, защото близо месец не бях играл официален двубой. А знаете, че за един футболист най-важното е да играе мачове. Но, вижте, аз не се сърдя на никой смятам, че човек се учи от грешките си.

- Говори се, че Хебър може да има финансови затруднения след смяната на кметовете в града, вие усещате ли някакви затруднения?- Вижте, аз съм съсредоточен върху работата ми на терена, а не извън него. Не мога да коментирам такива неща. Има хора, които да се занимават с това, нашата работа на футболистите е да се представяме добре в мачовете. Надявам се всичко да бъде наред.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти