Яник Синер благодари на австралийския си треньор за победата срещу Австралия за Купа "Дейвис"

Героят за Италия Яник Синер при титлата за Купа "Дейвис" призна, че е много признателен на австралийския треньор Дарън Кейхил, и то не само за чистата победа на финала срещу тима на Австралия.

"Мисля, че Дарън Кейхил беше много важен за мен и за моето развитие като играч, защото имам чувството, че той ми даде голяма увереност в себе си. Очевидно е, че той донесе нещо ново в отбора, но мисля, че комбинацията с него, със Симоне Ваньоци и с целия тим е много, много добра. Това е един от ключовете за успеха. Всеки отбор има собствена стабилност, а аз работих много добре с моя екип", каза италианецът.

Италия ликува с Купа "Дейвис", големият герой е Синер

"Обичам да играя в зала. Последните турнири за годината се провеждат в зала, което ми помага. По време на целия турнир се чувствах много добре, както и през последния месец. Това е много важна победа за мен и за целия отбор на Италия. Усетихме напрежението, имахме голяма отговорност, но все пак успяхме, борихме се. Бяхме ентусиазирани и всички са много щастливи от финалния резултат", каза още героят за италианците.

Още от Тенис

Виж всички