Уайлдър: Аз трябва да оглавя бойната галавечер в Рияд през декември

Бившият световен шампион в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър сподели, че организаторите на мащабна боксова вечер в Саудитска Арабия, която трябва да се проведе на 23-и декември все още не са взели решение кой от всички обещаващи двубои ще бъде гвоздея на вечерта. 38-годишният боксьор е на мнение, че неговата среща с Джоузеф Паркър трябва да бъде главна битка на вечерта, а дуелът между Антъни Джошуа и Ото Валин да се изиграе преди това .

„Саудитците взеха решение за бойната карта. Единственото нещо, за което не са сигурни е основната битка“, заяви американецът пред 78SPORTSTV. 

„Казах им да го решат, като хвърлят монета и да видят какво ще се случи. Вярвам, че аз трябва да бъда в основната битка. Публиката иска да види нокаути и аз съм човекът, който може да им ги даде. Цифрите не лъжа. Те искат да видят краля на нокаутите, искат да го покажат на сънародниците си. Вече видяха Антъни Джошуа, Тайсън Фюри и Александър Усик и всички те показаха на какво са способни, но сега е мой ред”, категоричен е бронзовият медалист от Игрите в Пекин. 

42 от 43 професионални победи на Уайлдър са постигнати чрез нокаут. В кариерата си той допуска едва две поражения. И двете загуби са нанесени от настоящия шампион на WBC Тайсън Фюри. 

Срещу Бронзовия бомбардировач на ринга на 23-и декември ще застане Джоузеф Паркър. Австралиецът има 33 победи в 36 професионални двубоя. Той се намира в серия от три поредни успеха. За последно 31-годишният спортист от Окланд се качи на ринга на 28-и октомври. Тогава той нокаутира Саймън Кийн в третия рунд. 

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти