Марко Роси: България можеше да има 3-4 точки повече, но в повечето мачове нямаше късмет

Националният селекционер на Унгария Марко Роси говори на официалната пресконференция преди европейската квалификация с България. Утре двата тима се изправят един срещу друг в 19:00 часа на Националния стадион в София. Роси призна, че не е чел много неща относно създалата се ситуация с това къде ще се играе двубоят, за да не губи фокус върху подготовката на своя тим. Освен това той призна, че България не заслужава само 2 точки и в много от мачовете сме нямали късмет.

Илиан Илиев: За такива мачове егото навън! Собослай е световна класа, но трудно би ни победил сам

“Досега не съм чел коментари и становището на федерацията. Не искам нищо да ми повлияе на фокуса. Изпитваме уважение. Това, че България има само 2 точки не отговаря на реалното съотношение на силите. Този отбор можеше да има 3-4 точки повече. Изиграха добри мачове, в повечето от срещи нямаха късмет. Подхождаме сериозно и отговорно. Колкото до нашия отбор - ние сме само на една крачка от постигане на целта си. Утре ще се опитаме да направим тази крачка. Една точка ни е достатъчна, подготвям отбора само за победа, но ако завършим наравно, няма да плача.

Може да настъпят леки промени в стартовата единайсеторка на България, но не очакваме нещо колосално. Ще има промяна в тактиката им може би, но сме анализирали схемата, предпочитана от Илиан Илиев в Черно море. Готови сме за всякакви варианти. Изготвили сме профили на всички футболисти, добре сме запознати с техните качества. България има добри футболисти, някои от тях са играли в Италия. Помня Кирил Десподов в Каляри, той е добър футболист, но не е само той. Подхождаме с респект.

Тук сме и ни се плаща, за да играем. За съжаление моето време на терена вече отмина, но аз сега съм треньор и предпочитаме да има мач. Моята работа е да подготвя отбора си. Никога не съм получавал нищо безплатно, защо сега да започвам да го правя. Предпочитам да има мач”, заяви Роси.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти