Росица Денчева мечтае за топ 50 и титла от Големия шлем

Една от големите надежди на българския тенис Росица Денчева сподели, че мечтае да влезе в топ 50 на световната ранглиста при жените и един ден да спечели титла от Големия шлем. Днес тя и Елизара Янева бяха отличени за “Отбор на месец септември”, след като спечелиха убедително титлата на двойки при девойките до 16 години на европейското първенство в Парма (Италия). Във финала българките победиха с 6:2, 6:3 германките Юлия Щузек и Соня Женихова и така стигнаха до триумфа в надпреварата след пет поредни победи и само един загубен сет.

Пред журналисти в пресклуб “България” Росица Денчева благодари на всички, които са гласували за тях и каза, че най-важният урок, който е научила досега в тениса, е, че  с труд и постоянство можеш да сбъднеш мечтите си.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

„Едната ми  мечта е да вляза в  топ 50 в световната ранглиста при жените. Друга голяма цел за мен е да спечеля титла от „Големия шлем“ при жените.Доста голяма е разликата между девойките и жените, има още много работа, за да стигна до топ 50. Любимата ми тенисистка е Елена Рибакина. Като стил най-много ми харесва Новак Джокович – умен, агресивен и винаги може да обърне мача”, каза талантливата Денчева.

Утре Роси заминава за Мексико и САЩ, където  ще участва на три много силни турнира.

Европейските шампионки Денчева и Янева бяха наградени за отбор №1 на септември

„До края на годината ще играя в три много силни турнира – един в Мексико и два в САЩ – “Еди Хер” и “Ориндж Боул”. А за 2024 г. най-важното за мен е участието ми в турнирите от Големия шлем при девойките, като първият е през януари – Откритият шампионат на Австралия.

Още от Тенис

Виж всички