Манарино иска да завърши силната си година с титла от Sofia Open

Адриан Манарино не е очаквал да направи толкова силен втори полусезон в световния тенис тур и е амбициран да го завърши с титлата на турнира Sofia Open, заяви той, цитиран от организаторите. 35-годишният французин стигна до финала с победа над руснака Павел Котов с 6:2, 7:6 (2). Той ще играе за титлата срещу британеца Джейк Дрейпър. 

"И двамата сервирахме добре във втория сет. Той ме проби пръв, което изглеждаше логично. Но аз пък продължих да посрещам добре и успях да върна брейка. Запазих постоянство и това ми помогна да продължа напред. Опитвах се да бъда агресивен и да го принудя да поема допълнителен риск и се получи доста добре", коментира французинът специално за сайта на Sofia Open. 

Манарино срещу Дрейпър на финала на Sofia Open

За Манарино това ще бъде четвърти финал през 2023, след като загуби в спора за трофея на АТР 250 в Майорка през юни и спечели титлите на АТР 250 в Нюпорт през юли и на АТР 250 в Астана през септември. 

Манарино срещу Дрейпър на финала на Sofia Open

"Втората половина от сезона се развива чудесно за мен. Играя наистина силно. Дори бих казал, че не очаквах да завърша годината на толкова добро ниво. Винаги е хубаво да приключиш сезона с финал и аз ще дам най-доброто от себе си,  за да го завърша с победа", сподели още опитният тенисист. 

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Финалът на сингъл между Джак Дрейпър и Адриан Манарино започва утре в 15:00 ч. на централния корт в "Арена София". Преди това от 12:30 ч. ще се изиграе и шампионският двубой на двойки между Джулиън Кеш/Никола Мектич и Гонсало Ескобар/Александър Недовесов.

Още от Тенис

Виж всички