Изтърпял наказание за допинг кенийски спринтьор няма търпение за Олимпиадата в Париж

Кенийският спринтьор Марк Отиено се подготвя за триумфално завръщане на пистата на Олимпиадата в Париж през 2024 г. след отстраняване, което го лиши от участие на Игрите в Токио през 2021 г.

Отиено, на когото беше забранено да се състезава в Токио, след като даде положителна проба за забранения анаболен стероид метастерон, е решен да навакса загубеното време и отново да блесне на международната сцена.

В интервю за Citizen TV той изрази нетърпението си за предстоящия сезон.

“Наистина търся това, което Бог е подготвил за мен, и съм готов за това, което предстои“, каза той.

Една от най-вълнуващите перспективи за Отиено е потенциалното състезание с най-бързия човек в Африка - Фердинанд Оманяла.

Въпреки съперничеството им на пистата, Отиено подчерта силната им връзка и приятелство, изковани по време на престоя им заедно в Токио.

Той вижда Оманяла не само като състезател, но и като подкрепящ съотборник в стремежа им да представят Кения на световната сцена.

“Той е толкова добър брат и състезател“, каза Отиено, подчертавайки единството в кенийската спринтьорска общност.

След изтърпяване на двугодишно наказание Отиено поднови пълноценни тренировки през август.

В първото си излизане за годината той демонстрира забележителна сила и на косъм изпусна олимпийското квалификационно време само с 0,39 секунди.

За да си осигури място на Игрите в Париж, Отиено трябва да постигне време от 10 секунди или по-добро между до 30 юни 2024 г.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти