Силите на Лазаров не стигнаха срещу 80-ия в света

Българският представител Александър Лазаров приключи участието си в Sofia Open още в първия кръг на турнира от категория АТР 250. Участващият с “уайлд кард” 26-годишен тенисист претърпя обрат и загуби с 6:3, 1:6, 2:6 от руснака Павел Котов, който е 80-и в световната ранглиста.

Двубоят започна чудесно за 709-ия в света Лазаров, който загуби само една точка в първите си три сервис гейма, а освен това реализира два лесни пробива и така набързо поведе с 5:0. Последва спад в играта на българина, което доведе до три гейма в полза на неговия противник. Въпреки това родният тенисист спря серията на руснака и взе първия сет с 6:3.

Вторият сет протече по съвсем различен начин. Котов бързо проби Лазаров и така поведе с 3:0. След това на свой сервис нашенецът спаси брейкбол и спечели първия си гейм в частта. В петия гейм Лазаров можеше да върне пробива, но пропиля две възможности за това и в крайна сметка загуби на посрещане. При следващия си сервис гейм българинът допусна нов брейк, а няколко минути по-късно Котов затвори частта при 6:1 в своя полза.

В третия сет руският тенисист отново реализира ранен пробив, като това се случи в третия гейм. При своя следващ сервис гейм Лазаров отново позволи да се стигне до брейк за 4:1 в полза на 24-годишния опонент. В последните три гейма на мача нямаше нови пробиви и така Котов спечели решаващия сет с 6:2 след общо 1 час и 47 минути игра.

С тази победа Котов се класира за втория кръг на Sofia Open, където ще се опита да отстрани и четвъртия в схемата аржентинец Себастиан Баес. За Лазаров пък това беше първи мач на сингъл след 6-месечно отсъствие заради разкъсан ахилес.

Още от Тенис

Виж всички