Лоренцо Мусети ще участва за трети пореден път на Sofia Open

Лоренцо Мусети се завръща в София за трета поредна година и ще бъде сред големите звезди на Sofia Open 2023. 21-годишният италианец има любопитна история в родния турнир, където неизменно среща български представител. 

Мусети дебютира в София през 2021-а, когато се изправя в първия кръг срещу Димитър Кузманов и губи драматично със 7:6(4), 6:7(3), 3:6. Това е първият случай, в който националът на България за Купа "Дейвис" постига победа в основната схема на Sofia Open. 

Александър Зверев идва на Sofia Open

През 2022-а италианецът отново се изправя срещу българин в първия си двубой. Като четвърти поставен той почива на старта, а във втория кръг излезе срещу Александър Лазаров. Роденият в Маями Лазаров изигра страхотен мач, като при 6:5 във втория сет сервира за крайния успех, но допусна връщане на пробива  и отстъпи със 7:6(5), 6:7(8), 2:6. Впоследствие Мусети достигна до полуфиналите в българската столица, където беше победен от бъдещия шампион Марк-Андреа Хюзлер. 

В кариерата си до момента талантливият италианец има спечелени две титли - в Неапол и Хамбург през миналия сезон. През юни тази година записва лично постижение в ранглистата на АТП, достигайки до номер 15. 

Шест дни до старта: Корда идва на Sofia Open с шампионски амбиции

Мусети се представи силно по време на сезона на клей в Европа. На Мастърс 1000 в Монте Карло той победи световния номер 1 Новак Джокович, след което отстъпи на четвъртфиналите пред сънародника си Яник Синер. На АТП 500 в Барселона достигна до полуфиналите, където загуби от Стефанос Циципас. На Мастърс 1000 в Рим и на "Ролан Гарос", Мусети също игра четвърти кръг, където отстъпи съответно пред Циципас и Карлос Алкарас. 

Седем дни до старта: Идва първият шампион на Sofia Open Роберто Баутиста Агут

Бившият номер 1 при юношит започва да играе тенис на 4-годишна възраст. През цялата му кариера до момента негов треньор е Симоне Тартарини, когото той определя като свой втори баща и споделя, че никога няма да работи с друг. Вдъхновен е от стила на игра на Роджър Федерер. Любимата му настилка са червените кортове, удар - форхенд, а турнир - "Уимбълдън". Споделя, че любимият му град в Тура е Ню Йорк. Ако не беше станал тенисист, би искал да бъде актьор. Любимият му е Ал Пачино, а филм - "Джон Уик". 

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Почитател е на баскетбола и футбола, където симпатизира на ЛеБрон Джеймс, Лос Анжелис Лейкърс и Ювентус.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти