Със завръщането на Карлос Насар "българският" ТШФ Хайнсхайм се цели във влизане в Първа Бундеслига

Завръщането на европейския шампион Карлос Насар трябва да бъде помощта, от която отборът на ТШФ Хайнсхайм има нужда, за да влезе в Първа Бундеслига. Това пише германският вестник Райн-Некар Цайтунг, който прави превю на предстоящия сезон в местния шампионат по вдигане на тежести. В събота ТШФ Хайнсхайм приема в първия си мач от група "С" на Втора Бундеслига отбора на ШГФ Бьобинген. Освен това на Насар, в тима на Хайнсхайм личат още имената на други двама български национали - Божидар Андреев и Габриел Маринов.

За 19-годишния Насар, който е втори във вечната ранглиста в категория до 89 килограма, това ще бъде първо участие в състезание от подобен характер след контузията, която претърпя в края на април. Тогава младият български щангист скъса ахилес след нелеп инцидент. Заради травмата Насар не успя да вдига на световното първенство в Саудитска Арабия.

"Той е състезател, който може да накара цялата зала да се тресе", заявява пред вестника Мартина Доске, шеф на департамента по вдигане на тежести към спортния клуб Хайнсхайм.

Заради контузията на Насар в края на миналия сезон в тима по спешност бе привлечен бронзовият медалист от последното европейско първенство в категория до 61 килограма Габриел Маринов. В началото на този сезон Маринов ще има нова отговорна задача - да замести Божидар Андреев, който е любимец на местната публика. 26-годишният Андреев има мускулна травма, заради която ще трябва да почива известно време.

"Това лято Божидар имаше много по-добри финансови оферти. Но той истински искаше да остане тук. Нашият клуб има отлична репутация в България заради Илиян Цанков", добавя Доске.

Освен на Насар, Андреев и Маринов, през новия сезон ТШФ Хайнсхайм ще разчита на Робин Кюнцел, Кристиан Мартенс, Патрик Карвальо, Натали Файн и Амели Буркерт. През лятото от тима си тръгна бившият български национал Николай Георгиев.

За последно ТШФ Хайнсхайм бе част от Първа Бундеслига през 2019 година.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти