Ювентус преподписа със свой прогресиращ защитник за пет години

От Ювентус официално обявиха новия договор на своя централен бранител Федерико Гати, който е със срок до лятото на 2028 г.

Защитникът беше закупен от „Старата госпожа“ с изненадващ трансфер през януари 2022 г. Тогава клубът плати 5,4 млн. евро на Фрозиноне за Гати, който довърши сезона в Серия „Б“ като част от бившия си тим, след което се присъедини към „бианконерите“ през лятото на същата година. Отначало той беше с второстепенна роля в състава на Масимилиано Алегри, но от март насам наставникът все по-често залага на него като титуляр в защитата на тима.

Така 25-годишният играч, чиято кариера започна в Серия "Д", е записал общо 34 двубоя с 3 гола за Юве, като 7 от мачовете са през този сезон. Освен това с изявите си за клуба той достигна и до националния тим на Италия, за който до момента има 2 изиграни срещи.

Всички късни мачове в сряда от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние! Да, на платформата Champions TV, която по традиция ще стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер от 22:00 часа!

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти