Махачев се справи с Волкановски само за един рунд

Ислам Махачев записа най-важната победа в кариерата си! Наследникът на Хабиб Нурмагомедов в лека категория на UFC срази шампиона в по-ниската дивизия, Александър Волкановски, с ТКО в първия рунд. Това бе втори успех за спортиста от Махачкала над шампиона при 66-килгорамовите. 

Махачев започна да пресира съперника си веднага след първия гонг. Двамата бойци "опипваха почвата" и се опитваха да намерят правилната дистанция с ритници и прави удари. След изиграването на първата минута Махачев се опита да пренсе битката на земя, но шампионът в по-ниската категория защити и дори притисна Ислам към клетката. Дагестанецът разчиташе на муай тай клинч, за да вкара няколко удара с коляно и след това да се отдели от съперника си.

Махачев атакува с тежък хай кик с предния крак в главата на Волкановски. Кикът попадна в гарда на 35-годишният боец, но бе прекалено мощен и доведе до края на двубоя. Махачев се нахвърли върху Волкановски и го засипа с удари, което доведе до намесата на рефера.

"Честно казано, имам страхотен отбор. Винаги ме карат да тренирам здраво. Затова се случи тази победа днес. Показах няколко лоу кика и ритници в тялото, а след това го ритханх в главата. Това тренирахме за мача с Оливейра и не променихме нищо за Волкановски. Искам да благодаря на Алекс, той е истински шампион", каза 31-годишният шампион на UFC след битката, а след това допълни, че чака следващия си съперник от Дейна Уайт.

"Страхотна заготовка, страхотен кик. Не ми харесва да губя, но той е страхотен шампион. Поздравления за Ислам, страхотен кик. Искам да остана зает, не се справям добре, когато си седя вкъщи", каза пък Волкановски след главната битка на UFC 294.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти