Леклер: Започнахме уикенда с много добра база

Шарл Леклер спечели своята втора нормална квалификация от началото на сезон 2023 във Формула 1 и ще започне от полпозишъна в неделната Гран При на САЩ в Остин.

Монегаскът не бе най-бърз на „Пистата на Америките“ днес, но заради изтритата обиколка на Макс Верстапен спечели сесията за място. След нейния край той заяви в своето телевизионно интервю, че тимът на Ферари е започнал уикенда с много добри базови настройки и още от старта на тренировката усещането в колата е било много добро.

Леклер спечели полпозишъна в Остин след неточност на Верстапен

Той също така каза, че в решителния си тур е допуснал няколко дребни неточности, които обаче не му попречиха да запише най-бързата легална обиколка. Така той спечели втората си квалификация за годината, а любопитното е, че първата такава също беше в спринтов уикенд. В Азербайджан в края на април Леклер бе над всички и в квалификацията за спринта, което ще иска да повтори и в Остин. 

„Свършихме страхотна работа като отбор. Знаем, че в спринтовите уикенди е много важно да имаме добра тренировка и ние имахме такава. Започнахме с много добра база, благодарение на добрата подготовка на отбора и още от началото колата се усещаше добре.„Обиколката, бях доволен през цялата квалификация, в последната обиколка в Q3 допуснах леки неточности, но не мисля, че днес беше лесно за всички. Много се радвам, че сме на полпозишъна“, каза Леклер.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти